Ρολά ασφαλείας

ΡΟΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τα ρολά Kaptain κατασκευάζονται μόνο από πρώτης ποιότητας μη ανακυκλωμένα υλικά γερμανικής προέλευσης του οίκου Kömmerling με φυλλαράκι αλουμινίου πολυουρεθάνης ή διέλασης αλουμινίου και την δυνατότητα επιπρόσθετης μόνωσης για απόλυτη εξοικονόμηση ενέργειας παρέχοντας πιστοποιημένες τιμές θερμοδιαπερατότητας Ur μόλις 0,75 W/m²K.

Με τα επικαθίμενα ρολά ασφαλείας Kaptain προστατεύετε τον χώρο σας παθητικά από αδιάκριτα βλέμματα αλλά και ενεργητικά σε περίπτωση βανδαλισμού. Παράλληλα κερδίζετε σε λειτουργικότητα με εύκολο χειρισμό από την εσωτερική πλευρά, αποφεύγετε έντονες καιρικές συνθήκες, λύνετε προβλήματα χώρου σε μικρά μπαλκόνια ή εξωτερικά εμπόδια και προβλήματα ανοίγματος σε περιοχές όπου υπάρχει συχνή χιονόπτωση καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις η χρήση παντζουριών στις μπαλκονόπορτες προϋποθέτει καθάρισμα του μπαλκονιού από το χιόνι για να ανοίξουν τα παντζούρια.

Επίσης ο συνδυασμός των χρωμάτων είναι καλύτερος από ποτέ καθώς οι πρώτες ύλες των ρολών προέρχονται απευθείας από τον γερμανικό οίκο Kömmerling ( όπως και τα προφίλ των κουφωμάτων ), παρέχοντας το μοναδικό πλεονέκτημα της επιλογής χρώματος και επιθυμητής υφής τόσο σε κλασικά χρώματα ξύλου, minimal ενός χρώματος ή extreme μεταλλικής επιφάνειας.

Τα ρολά Kaptain διατίθενται επίσης με ηλεκτρικό μηχανισμό και μια μεγάλη γκάμα από συστήματα αυτοματισμών.

Αυτοματισμοί Ρολών από την KAPTAIN SA

  Οι εφαρμογές αυτοματισμών σε επαγγελματικούς και ιδιωτικούς χώρους είναι χαρακτηριστικό κτιρίων που στοχεύουν στην

εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία και την λειτουργικότητα δίνοντας τον πλήρη έλεγχο με απλές και αξιόπιστες λύσεις.

 Η Kaptain εξειδικεύεται στην εφαρμογή αυτοματισμών σε συστήματα προστασίας ρολού παρέχοντας δυνατότητες όπως :

Α. Standard ασύρματο σύστημα

Κάθε ρολό έχει τον δικό του διακόπτη, λειτουργεί αυτόνομα με 4 επιλογές ( πάνω, κάτω, στοπ και αγαπημένη θέση ρολού) και παρέχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα.

Αντίληψη εμποδίου (για την προστασία του συστήματος)

Ρύθμιση αγαπημένης θέσης ρολού

Ασύρματα μοτέρ με ενσωματωμένους ασύρματους δέκτες ( λιγότερα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, μεγαλύτερη αξιοπιστία )

Πλήρως αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σε περίπτωση μεγάλης διακοπής ρεύματος (2-3 μήνες). Το σύστημα ορίζει μόνο του τα όρια του ρολού χωρίς την δική σας παρέμβαση. Ιδανικό για επαγγελματικούς χώρους και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

16 εκατομμύρια κυλιόμενοι κωδικοί κίνησης, διασφαλίζουν τον έλεγχο του συστήματος στο 100% κάθε φορά που δίνετε μια εντολή.

Αντικλεπτικοί σύνδεσμοι ασφαλείας μοτέρ ( τοποθετούνται στον άξονα του ρολού και εμποδίζουν την ανύψωση του ρολού στο επάνω μέρος)

Πείροι-σύρτες ασφαλείας στα φυλλαράκια του μοτέρ για επιπρόσθετη ασφάλεια ( τοποθετούνται στο κατωκάσι του ρολού και εμποδίζουν την ανύψωση του ρολού από το κάτω μέρος )

Ασύρματοι διακόπτες τοίχου. Δεν χρειάζονται ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις όπως καλώδια, σωλήνες, κουτιά, μερεμέτια, εργασίες κλπ. Παράλληλα μειώνοντας τις ηλεκτρολογικές καλωδιώσεις, ελαχιστοποιούνται πιθανά

προβλήματα στο μέλλον και η όποιες παρεμβάσεις στο σύστημα γίνονται απλά και γρήγορα.

Πλήρης συσκότιση και προστασία από καιρικά φαινόμενα. Με τα συστήματα αυτοματισμού που εφαρμόζει η Kaptain η λειτουργία της καθόδου κλείνει πλέον όλα τα φυλλαράκια του ρολού και προστατεύει 100% από λεκέδες σε περίπτωση βροχής και από το έντονο φως του πρωινού ήλιου.

Εμβέλεια 20 μέτρα μέσα από 2 συμπαγείς τοίχους ή 200μ σε ανοιχτό πεδίο

Διάρκεια μπαταρίας χειριστηρίων 2-3 χρόνια

 *η μοναδική προϋπόθεση για την λειτουργία του βασικού συστήματος είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε ρολό ή τουλάχιστον η παροχή από κοντινό σημείο στον τοίχο. ( κουτί ρεύματος )

 

Επιπλέον αυτοματισμοί

Έχοντας προβλέψει τις απαιτήσεις σας, η Kaptain δίνει την δυνατότητα και για επιπλέον έλεγχο και λειτουργικότητα στον χώρο χωρίς αρχική δέσμευση από εσάς. Το Βασικό σύστημα διαθέτει ειδικές παραμέτρους που επιτρέπουν την επέκταση ή την προσθήκη επιπλέον συσκευών ελέγχου χωρίς επιπρόσθετα κόστη (πέραν των

χειριστηρίων) ούτε επιπρόσθετες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ή μερεμέτια.

 

Τα οφέλη των επιπλέον αυτοματισμών Kaptain που αναφέρονται

παρακάτω, έχουν χαρακτηριστικά εξελιγμένων εφαρμογών ελέγχου με την διαφορά ότι ελαχιστοποιούν σημαντικά το αντίστοιχο κόστος

υλικών και μηδενίζουν το κόστος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων,

μειώνοντας το συνολικό κόστος κατασκευής σε νεόδμητα κτίρια ή σε ανακαινίσεις.

 

Έτσι σας δίνονται οι επιπλέον δυνατότητες :

 

 

 

Σύστημα διαχείρισης μέσω εφαρμογής


 

 

Ανακαλύψτε το νέο σύστημα διαχείρισης των κουφωμάτων σας μέσω εφαρμογής IOS και Android που σας προσφέρει η Kaptain.

Με ακόμα μια καινοτομία στον αυτοματισμό των ρολών, σας δίνεται πλέον η δυνατότητα να μετατρέψετε το smartphone σας σε πλήρες σύστημα διαχείρισης για τα ρολά σας από οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, με δυνατότητες όπως:

 • Συνεχής ενημέρωση και απομακρυσμένος έλεγχος για την θέση των ρολών
 • Αναφορά σφάλματος σε περίπτωση αντίληψης εμποδίου
 • Δημιουργία σεναρίου προσομοίωσης
 • Προγραμματισμένο άνοιγμα/κλείσιμο σύμφωνα με τα επιθυμητά ωράρια που ικανοποιούν τις ανάγκες σας Το σύστημα αξιοποιείται ιδανικά σε περιπτώσεις:
 • Εξοχικής κατοικίας, όπου επισκέπτεστε αραιά και θέλετε να έχετε τον πλήρη έλεγχο ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε εκεί
 • Ενοικιαζόμενων δωματίων, καθώς περιορίζει την φθορά και ενημερώνει άμεσα τον διαχειριστή για τυχών προβλήματα
 • Προσωπικής ιδιοκτησίας όπου ο χρόνος είναι πολύτιμος και οι απαιτήσεις πολλές. Ενεργοποιείτε το κλείσιμο των ρολών με ένα κλικ και παρακολουθήστε το σύστημα από την δουλειά σας χωρίς καθυστερήσεις.

Με 3 απλά βήματα αποκτάτε τον πλήρη έλεγχο των ρολών σας και την δυνατότητα προσθήκης μελλοντικών συστημάτων διαχείρισης όποτε το θελήσετε

 1. Συνδέετε την ειδική συσκευή που σας παρέχουμε μαζί με τα κουφώματα με το router του παρόχου
 2. Κατεβάζετε την εφαρμογή στο κινητό σας smarphone
 3. Αποκτάτε τον πλήρη έλεγχο από όπου και αν βρίσκεστε.

 

Β. Comfort - Secure ασύρματο σύστημα

Δημιουργία ζώνης. Με αυτή την λειτουργία μπορείτε να έχετε 1 διακόπτη σε κάθε όροφο που να ελέγχει όλα τα ρολά του ορόφου με 4 λειτουργίες. (πάνω, κάτω, στοπ, αγαπημένη θέση)

Διακόπτης lockdown. Προγραμματίζεται να ελέγχει όλα τα ασύρματα μοτέρ του σπιτιού και κλειδώνει όλο το σπίτι με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τηλεχειριζόμενος έλεγχος όλου του σπιτιού με αποσπώμενο χειριστήριο, δυνατότητα για την δημιουργία ομάδων ελέγχου (όπως ανατολικά, δυτικά, βορεινά κλπ.), μαζική λειτουργία ελέγχου για όλα τα ρολά αλλά και μεμονωμένα κατ’ επιλογή.

Τηλεχειριστήρια με χρονοπρογραμματισμό, ημέρας εβδομάδας κλπ. με αυτόματη ενημέρωση για την αλλαγή της ώρας και με την δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού ομάδων ρολών για τον πλήρη αυτοματισμό του σπιτιού κατά την διάρκεια της μέρας ή της νύχτας.

Σύνδεση με συναγερμό. Τα συστήματα αυτοματισμού που εφαρμόζει η Kaptain δίνουν την δυνατότητα για τον πλήρη έλεγχο του συστήματος και από την μονάδα του συναγερμού σας.

 

 

 

 

Λειτουργία προσομοίωσης των ρολών κατά την απουσία σας από το σπίτι. Με αυτή την δυνατότητα το σύστημα «τρέχει» εικονικά σενάρια για να προσομοιώνει την παρουσία σας στο σπίτι ώστε να αποτρέπεται η στόχευση του σπιτιού σας από κλοπές ενώ εσείς απουσιάζετε.

Αισθητήρες ελέγχου. Με τα ιδιαίτερα εξελιγμένα συστήματα ελέγχου που εφαρμόζει η Kaptain μπορείτε πλέον να αυτοματοποιήσετε το κάθε σημείο του σπιτιού με ασύρματους αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα καιρικά φαινόμενα όπως βροχή, άνεμο ή φωτεινότητα και σας προστατεύουν ακόμα και στις πιο ακραίες ή απότομες αλλαγές του καιρού.

Επίσης διατίθενται και χειριστήρια ή διακόπτες σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ή αποχρώσεων του ξύλου,

διακόπτες αφής, αδιάβροχα τηλεχειριστήρια, συνδυασμός με μανιβέλες για τις περιπτώσεις πτώσης ρεύματος και πολλές ακόμα εφαρμογές.

Standard τεχνικές προδιαγραφές

 • Συντελεστής Θερμοπερατότητας Ur=0,79 W/m²K
 • Extra θερμομονωτικό υλικό εσωτερικά
 • Συμπαγής σχεδίαση
 • Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων

Δύο τύποι κουτιών:

 • Μέγεθος κουτιού Υ 205mm x Π 218mm
 • Μέγεθος κουτιού Y 240mm x Π 250mm

 

 

 

Επιπρόσθετες επιλογές

Διαθέσιμες Ψάθες:

 • Διέλασης Αλουμινίου
 • Διέλασης Αλουμινίου με μεγάλη διάτρηση
 • Αλουμινίου Πολυουρεθάνης

Διαθέσιμοι Μηχανισμοί:

 • Μοτέρ
 • Μανιβέλα
 • Ιμάντας

 


 

 

Υποσχέσεις που έγιναν πράξεις !

?

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Για να μάθετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ