Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που εγκαταστάθηκαν τα παράθυρα στο σπίτι σας;

Έχετε να κάνετε με υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας ή δωμάτια που είναι πάντα πιο κρύα από ό,τι θα έπρεπε?

Ή απλά δεν φαίνεται να λειτουργούν σωστά?

Εάν κάποια από αυτές τις περιπτώσεις σας φαίνεται γνωστή, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τα παράθυρά σας.

Αν και τα παράθυρα μπορεί να φαίνονται απλά πράγματα, υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλά διαφορετικά σημεία που θα πρέπει να λάβετε υπόψη όταν λάβετε την απόφασή σας.

Εδώ έχουμε μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να αναζητήσετε καθώς επιλέγετε κουφώματα για αντικατάσταση.

Χαρακτηριστικά

Όπως τα αυτοκίνητα, τα τηλέφωνα και οι υπολογιστές, τα παράθυρα είναι επίσης διαθέσιμα με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ποιες δυνατότητες θα πρέπει να αναζητήσετε θα εξαρτηθούν από το πώς θέλετε να λειτουργούν τα παράθυρά σας και αν πιστεύετε ότι θα διευκολύνει τη συντήρησή τους. Για παράδειγμα, εάν αντικαθιστάτε παράθυρα σε έναν δεύτερο όροφο του σπιτιού σας, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να έχετε παράθυρα που να διευκολύνουν τον καθαρισμό της εξωτερικής πλευράς του παραθύρου. Ή αν προσπαθείτε να κάνετε το σπίτι σας πιο ενεργειακά αποδοτικό, θα θελήσετε να αναζητήσετε παράθυρα με τριπλά τζάμια που παρέχουν ακόμα και 30% καλύτερη μόνωση. Εάν ζείτε σε μια πολύ θορυβώδη περιοχή, τα παράθυρα με αυξημένο πάχος, διπλά ή τριπλά τζάμια είναι εξαιρετικά για τη μείωση του θορύβου στο σπίτι σας.

 

Υλικά – uPVC – Αλουμίνιο – Ξύλο

Τα παράθυρα είναι διαθέσιμα σε πολλά διαφορετικά υλικά και το είδος του υλικού που θα επιλέξετε θα κάνει μεγάλη διαφορά όχι μόνο στην εμφάνιση του σπιτιού σας, αλλά και στο πόσο καλά αποδίδουν, πόση προσπάθεια πρέπει να καταβάλετε για τη συντήρησή τους για το κόστος. Για παράδειγμα, τα παράθυρα αντικατάστασης uPVC είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους παραθύρων για πολλούς λόγους. Είναι πιο ανθεκτικά στην υγρασία, ενεργειακά πιο αποδοτικά από πολλούς άλλους τύπους παραθύρων και απαιτούν πολύ λίγη συντήρηση. Από την άλλη πλευρά, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αγαπούν την εμφάνιση των ξύλινων παραθύρων, αλλά είναι ο πιο ακριβός τύπος παραθύρων αντικατάστασης και απαιτούν πολύ περισσότερη συντήρηση από τα παράθυρα uPVC. Παρόλα αυτά υπάρχουν κουφώματα uPVC σε χρωματισμό ξύλου όπου πολλοί, δύσκολα τα ξεχωρίζουν από το πραγματικό. Τέλος, αρκετοί επιλέγουν παράθυρα από αλουμίνιο για κάποιο μοναδικό χρωματισμό σε βάρος της ενεργειακής επάρκειας, αλλά το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με ένα εξωτερικό προφίλ αλουμινίου που εφαρμόζεται στις νέες σειρές uPVC συνδυάζοντας αισθητική και λειτουργικότητα.

 

Στυλ

Τα παράθυρα διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία από στυλ που μπορούν να κάνουν μια δραματική διαφορά στην εμφάνιση του σπιτιού σας και στο πόσο άνετο είναι το σπίτι σας. Τα διπλά ανοιγόμενα και ανακλινόμενα παράθυρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στυλ παραθύρων και έχουν δύο φύλλα που μπορούν να ανοίξουν και να παρέχουν εξαερισμό. Τα παράθυρα που συνδυάζονται με μια μεγάλη σταθερή τζαμαρία αφήνουν πολύ φυσικό φως, αλλά δεν μπορούν να ανοίξουν. Τα συρόμενα παράθυρα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αφήσετε περισσότερο φως, να βελτιώσετε την θέα σας και να ανοίξετε χωρίς να χάνετε χώρο εσωτερικά. Τα παράθυρα με περσίδες εντός της υάλωσης είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή. Σε αντίθεση με άλλους τύπους παραθύρων, σφραγίζουν την περσίδα μέσα στην διπλή υάλωση και δίνουν μοντέρνο χαρακτήρα στο σπίτι κάνοντας εύκολη σκίαση, εξοικονομώντας ενέργεια.  Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πιο δημοφιλή στυλ παραθύρων, οπότε φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας για να καταλάβετε ποιο στυλ θα λειτουργούσε καλύτερα στο σπίτι σας.

 

Ενεργειακή απόδοση

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι ιδιοκτήτες σπιτιού επιλέγουν να αντικαταστήσουν τα παράθυρά τους είναι επειδή προσπαθούν να κάνουν το σπίτι τους πιο ενεργειακά αποδοτικό. Εάν αυτό ελπίζετε να επιτύχετε, φροντίστε να αναζητήσετε παράθυρα που έχουν γυαλί με ενεργειακή επίστρωση και πολλά τζάμια με αέριο αργκόν στο διάκενο.Θα θελήσετε επίσης να αναζητήσετε παράθυρα με χαμηλή αγωγιμότητα U συνήθως κοντά στο 1 – 1,2 . Η τιμή U υποδεικνύει πόση θερμότητα περνάει από ένα παράθυρο, επομένως ένας μικρότερος αριθμός εδώ είναι σίγουρα καλό.