Ο ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Ένα άνοιγμα σε έναν τοίχο μπορεί να γίνει πηγή ρεύματος αέρα αν δεν έχει μονωθεί σωστά. Οι πόρτες και τα παράθυρα μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη πηγή απώλειας ενέργειας, ειδικά αν έχετε παλαιότερα παράθυρα και πόρτες που δεν είναι ενεργειακά αποδοτικά.

 

Η προσθήκη στεγανοποίησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας παραμένει όσο το δυνατόν πιο άνετο όλο το χρόνο. Σύμφωνα με έρευνες, οι διαρροές αέρα μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των λογαριασμών ενέργειας έως και 30%.

Εάν έχετε ήδη λωρίδες στεγανοποίησης στις πόρτες και τα παράθυρά σας, μπορεί να χρειαστεί να τις αντικαθιστάτε περιστασιακά καθώς φθείρονται με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, είτε αντικαθιστάτε το στεγανωτικό σας είτε το εγκαθιστάτε για πρώτη φορά, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι στεγανοποίησης και καθένας από αυτούς έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Αυτοκόλλητες Ταινίες

Η στεγανοποίηση με κολλητική ταινία αεροστεγάνωσης είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους στην αγορά. Εφαρμόζεται συνήθως κατά μήκος του κάτω μέρους των πορτών, παραθύρων και των φύλλων παραθύρων. Αυτό το είδος στεγανοποίησης είναι κατασκευασμένο από αφρό ή καουτσούκ και έχει μια λωρίδα αυτοκόλλητης λωρίδας στο πίσω μέρος. Μπορείτε εύκολα να βρείτε αυτό το είδος στεγανοποίησης σε οποιοδήποτε κατάστημα με οικοδομικά υλικά, είναι φθηνό και είναι εξαιρετικά εύκολο στην εγκατάσταση. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι τείνει να φθείρεται αρκετά γρήγορα και χρειάζεται αντικατάσταση σχεδόν κάθε χρόνο.

Τσόχα

Όπως με την κολλητική ταινία αεροστεγάνωσης, έτσι και η τσόχα είναι πολύ φθηνή και εύκολη στην εγκατάσταση. Ωστόσο, απαιτεί λίγη περισσότερη προσπάθεια για την τοποθέτησή της σε σχέση με την κολλητική ταινία αεροστεγάνωσης, γιατί συχνά χρειάζεται να καρφωθεί, να συρραφτεί ή να κολληθεί στη θέση της. Η τσόχα είναι ο λιγότερο αποτελεσματικός τύπος προστασίας που είναι διαθέσιμος και τείνει να φθείρεται γρήγορα και να καταστρέφεται αρκετά εύκολα.

Σωληνοειδές καουτσούκ

Εάν έχετε μια πόρτα ή ένα παράθυρο με μεγαλύτερο κενό κατά μήκος μιας άκρης που άλλοι τύποι στεγανοποίησης δεν φαίνεται να γεμίζουν εντελώς, οι σωληνωτές φλάντζες από καουτσούκ και βινυλίου μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Το σωληνωτό καουτσούκ και το βινύλιο είναι συνήθως πιο ακριβό από την τσόχα ή κολλητική ταινία, αλλά από την άλλη, είναι πιο ανθεκτικό και πολύ αποτελεσματικό. Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μερικά χρόνια αυτού του είδους το υλικό, αλλά με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να γίνει εύθραυστο ή να ραγίσει.

Όλα τα παραπάνω είναι χρήσιμες τακτικές που κοστίζουν ελάχιστα και μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά το σπίτι σας και την οικογένειά σας για το άμεσο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση ειδικά αν έχετε παλαιότερα παράθυρα και πόρτες από ξύλο ή αλουμίνιο η ενεργειακή απόδοση δεν θα βελτιωθεί αλλά τουλάχιστον θα περιοριστεί το έντονο κρύο του χειμωνιάτικου αέρα μέχρι να γίνει σωστά η αντικατάστασή τους.

 

Με τις νέες σειρές Premium KN76 και Advanced KR76 μπορούμε να υπολογίσουμε πόσο θα είναι το ενεργειακό κέρδος εξοικονόμησης των λογαριασμών ενέργειας (χειμώνα / καλοκαίρι) σε Ευρώ καθώς και τον όγκο διοξειδίου που μειώνεται από την εξοικονόμηση ενέργειας που προκύπτει.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν πρόταση ή για να ενημερωθείτε για τα προϊόντα μας.

 

Μάθε περισσότερα για τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες και σκέψου, η αντικατάσταση των κουφωμάτων είναι μια επένδυση για το σπίτι σου.

Δες τα προϊόντα

Πάτησε εδώ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Υποβάλετε τα σχόλια σας με την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Υποβολή  Παρακαλώ περιμένετε...
 Οι πληροφορίες στάλθηκαν επιτυχώς. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

 Παρουσιάστηκε κάποιο σφάλμα! Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.
?

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Για να μάθετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ