Ηχομόνωση από 34 έως 47 dB

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των κουφωμάτων Kaptain

Ηχομόνωση από 34 έως 47 dB

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζουμε την ένταση του ήχου ορίζεται από την κλίμακα Decibel. Η κλίμακα αυτή αυξάνεται με λογαριθμικό ρυθμό που σημαίνει ότι έστω και μια μικρή μεταβολή στην κλίμακα επηρεάζει κατά πολύ την ένταση του ήχου που αντιλαμβανόμαστε. 

Παράδειγμα 

Η ένταση ενός κουνουπιού κοντά στο αυτί μας είναι περίπου 1 db,
η ένταση σε μια ήσυχη βιβλιοθήκη 40 db,
ενός ανθρώπου σε διάλογο περίπου 60 db ,
η ένταση των αυτοκινήτων σε κίνηση 80 db,
ενώ η ένταση ενός ηχοσυστήματος στην μέγιστη ισχύ 100 db 

Στα 145 db η όραση αρχίζει να δονείται ενώ παράλληλα τόση είναι και η ένταση ενός αεροπλάνου με μηχανές τζετ σε απογείωση,
στα 165 db τα τύμπανα ακοής σπάνε
στα 195 db δεν έχουμε πλέον ηχητικό κύμα, αλλά ωστικό ή κρουστικό κύμα. 

Η αποτελεσματική ηχομόνωση δεν αποτελεί απλά ζήτημα άνεσης, αλλά παίζει βασικό ρόλο για την ευεξία των ανθρώπων.

Τα κουφώματα Kaptain είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν αποτελεσματική ηχομόνωση στους κατοίκους του κτιρίου. Ο σχεδιασμός και οι προδιαγραφές των κουφωμάτων είναι το σημαντικότερο σημείο που θα πρέπει να προσέξει κανείς για να πετύχει μείωση της ηχορύπανσης στο εσωτερικό του κτιρίου. Σε σχέση με άλλα δομικά υλικά, τα κουφώματα είναι περισσότερο διαπερατά στα ηχητικά κύματα και ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό της διαπερατότητας του ήχου στο εσωτερικό του κτιρίου ( εσωτερική ηχορύπανση ).

Προσοχή !!!  Προσοχή  

Κρατικές και διεθνείς μελέτες προειδοποιούν ότι τα ασφαλή όρια για έκθεση σε ηχητικά κύματα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 85 db και σε καμία περίπτωση για διάρκεια περισσότερη από 8 συνεχόμενες ώρες. 

Τα συνθετικά κουφώματα Kaptain κατασκευάζονται κάτω από τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ( CE & ISO ) για να πετυχαίνουν μείωση του ήχου που ξεκινά από τα 34 db ενώ με την κατάλληλη υάλωση μπορεί να φτάσει έως και 47 db πιστοποιημένα.

Πρακτικά !! 

Αν έχετε μια οικία κοντά σε κεντρικό δρόμο ή σε λεωφόρο όπου η ένταση φτάνει ή ξεπερνά τα 80 db μπορείτε με ένα απλό ανοιγόμενο συνθετικό κούφωμα Kaptain να μειώσετε τα επίπεδα του ήχου σε έως και 46 db επιτυγχάνοντας έτσι τον «θόρυβο» που έχει μια ήσυχη βιβλιοθήκη. 

Ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνονται αυτά τα αποτελέσματα των κουφωμάτων Kaptain, οφείλεται στα παρακάτω χαρακτηριστικά. 

  1. Υψηλών προδιαγραφών ηχομονωτικά u-pvc προφίλ (βεργα u-pvc) κατασκευασμένες στην Γερμανία
  2. Eιδικά σχεδιασμένοι ηχομονωτικοί θαλάμοι που απορροφούν τις ηχητικές δονήσεις
  3. Ενίσχυση από θερμό-γαλβανισμένο ατσάλινο χάλυβα στον πυρήνα της κάθε βέργας συμβάλει στην μείωση του ποσού της εισερχόμενης ηχορύπανσης.
  4. Αυτοματοποιημένη παραγωγή – υψηλή ποιότητα κατασκευής – Ευρωπαϊκή πιστοποίηση
  5. Πολλαπλά περιμετρικά κλειδώματα στα σημεία ένωσης ( μεταξύ κάσας – φύλου) ώστε να επιτυγχάνουμε σφράγιση στις ενώσεις και τις χαραμάδες που επιτρέπουν την διαρροή του ήχου
  6. Διπλοί τριπλοί ή ακόμα και τετραπλοί ηχομονωτικοί υαλοπίνακες και με ειδικές ηχομονωτικές μεμβράνες. 

Η ηχομόνωση είναι βασικό χαρακτηριστικό της καλής ποιότητας ζωής, προστατεύει την ιδιωτική μας ζωή, προωθεί και διασφαλίζει την προσωπική και οικογενειακή μας ψυχική υγεία.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Υποβάλετε τα σχόλια σας με την παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Υποβολή  Παρακαλώ περιμένετε...
 Οι πληροφορίες στάλθηκαν επιτυχώς. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

 Παρουσιάστηκε κάποιο σφάλμα! Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά.